Meest gestelde vragen

Op deze pagina vindt je de meest gestelde vragen over de Escape Room.
Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier en we helpen je graag verder.

Wat is een Escape Room?

Een Escape Room is een onvergetelijke en spannende beleving! Samen met een team van twee tot vier personen word je afgesloten van de buitenwereld in een ruimte waar je uit moet ontstappen. Die ruimte is aangekleed in een thema waardoor je je in een compleet andere wereld waant. Een escape room heeft spelelementen zoals verborgen puzzels en mysterieuze voorwerpen die het spel een verrassende en spannende wending geven. Door middel van raadsel oplossen en codes kraken binnen een bepaalde tijd, kom je steeds dichterbij het einddoel: ontstappen. De vraag is, lukt je dit binnen de tijd? En; maak jij de juise keuzes?

Wat moet ik doen in de Escape Room?

Eenmaal opgesloten in een escape room, is het aan jou en het team de taak om raadsels, mysteries op te lossen en verbanden te zien die in de kamer verborgen liggen. Door een raadsel op te lossen, kom je steeds verder bij het spel en dichter bij de daadwerkelijke ontsnapping. De bedoeling is om binnen de tijd alle mysteries op te lossen zodat de laatste deur geopend kan worden. Luister goed naar de regels van de spelbegeleider en zoek in de kamer zorgvuldig naar aanwijzingen. Het is belangrijk dat je als team goed samenwerkt en gestructureerd te werk gaat.

Wat is het thema?

De puzzels focussen op het weigeren/verstandig omgaan met alcohol en op het veilig thuiskomen na een feestje.
Verhaallijn
“Had ik maar…” Het was een flinke avond gisteren. Je komt de kamer binnen en krijgt een bericht dat er iets heel ernstigs is gebeurd. Je kunt het echter goedmaken. Er is namelijk voor deze ene keer de mogelijkheid om terug te gaan in de tijd en ervoor te zorgen dat de ernstige gebeurtenis* wordt voorkomen.

Wat is het doel van de Escape Room?

Het doel van #FFSERIEUS?! Escape Room is bewustwording bij de jongeren tussen de 12 en 14 jaar. Het moet duideijk worden dat de keuzes die gemaakt worden, gevolgen hebben voor jouw toekomst. Als de deelnemers van de escape room naar buiten komen, zullen zij inzien dat alcohol niet nodig is voor een feestje en dat er consequenties zijn.

Binnen welke tijd moeten de puzzels opgelost zijn?

Elke groep heeft 20 minuten de tijd om de eind oplossing te vinden, de score wordt per groep bijgehouden.

Worden de deelnemers echt opgesloten?

Nee, de deelnemers worden niet opgesloten. Ze kunnen in principe op elk moment de deur openen.

Voor wie is de Escape Room?

De Escape Room richt zich voornamelijk op jongeren in het Westland tussen de 12 en 14 jaar. We de puzzels zijn zo ontworpen dat leerlingen van het VMBO deze kunnen spelen en oplossen in de gegeven tijd. Leerlingen van het HAVO of VWO zijn niet uitgesloten van deelname. 

Wat moet ik als school doen wanneer de mobiele Escape Room komt?

Wanneer de bus op uw schoolplein komt moeten we gebruik maken van stroom en internetverbinding van de school. Daarom heeft de bus een plek nodig op het schoolplein dichtbij deze voorzieningen. De ruimte die de bus inneemt is ongeveer X meter bij X meter. Van tevoren vragen wij u om groepjes van 4 deelnemers te formeren en te zorgen dat elke groep tijdig klaar staat om de bus in te gaan. Het is niet de bedoeling dat zich al kinderen rondom de bus bevinden als er nog een groep bezig is.

Mag ik foto’s maken tijdens het escape room avontuur?

Er mogen geen foto’s gemaakt worden tijdens het spelen van de escape room, dit om andere groepen ook hun eigen zoektocht te kunnen geven. Dus mobiele telefoons en eventuele camera’s moeten ingeleverd worden voordat de groep naar binnen gaat.
Groepsfoto
Na afloop neemt de host een groepsfoto. Deze foto´s zijn terug te vinden op de website of Facebook-pagina.

Met hoeveel personen kunnen tegelijk spelen?

Per keer kunnen er maximaal 4 spelers meedoen. 

Wat als het oplossen van de puzzels niet lukt?

Deze escape room is bedoeld om de spelers op eigen kracht te laten ontsnappen. Met een goede samenwerking en logisch nadenken is het een uitdaging om te ontsnappen. Als wij merken dat jullie vastzitten, dan zijn wij er om jullie verder op weg te helpen met een paar hints. Ons doel is namelijk dat jullie een onvergetelijke ervaring bij onze escape rooms mee maken en er nog lang over nakletsen.

Waar staat deze mobiele Escape Room?

De escape room wordt in een bus geplaatst en zal door het Westland touren langs o.a. scholen en sportkantines.

Kun je ook iets winnen?

Afhankelijk van de keuzes die in de Escape Room worden gemaakt zal het einde worden bepaald; er zijn verschillende gradaties zijn in de afloop van het spel. Vind je de escape code? Dan gaan de deuren weer voor je open. Gefeliciteerd! Dat lukt echt niet iedereen…
Beloning
De score wordt per groep bijgehouden. De groepjes gaan dus ook onderling de strijd met elkaar aan, met een passende beloning voor de winnaars.

Hoelaat worden wij verwacht bij de Escape Room?

Zorg ervoor dat je ruim op tijd bent! De host geeft jullie eerst een uitgebreide uitleg over het spel. Daarvoor moet je ongeveer 10 minuten voor de gereserveerde tijd aanwezig zijn. Zo begin je ontspannen en goed voorbereid aan het avontuur!