Gemeente Westland

Zes jaar geleden ging de alcoholleeftijd van 16 naar 18 jaar. NIX18 is de norm: samen met ouders, sportclubs, horeca, scholen en onze partners wil de gemeente Westland voorkomen dat jongeren onder de 18 drinken. Toch drinken jongeren nog steeds te vroeg, te veel en te vaak alcohol. Dat nemen we in het Westland serieus.

“Eentje kan toch geen kwaad..."

“Eentje kan toch geen kwaad”, wordt wel gezegd. Soms lijk je er bijna niet bij te horen als je niet meedrinkt. Het kan best lastig zijn om tegen opgroeiende pubers te zeggen dat ze geen biertje, wijntje of sterke drank mogen drinken. De escape room daagt uit om met elkaar te praten over wat je weet en hoe je denkt over alcohol en over jouw ervaringen daarmee.

Met verschillende opdrachten wordt spelenderwijs duidelijk waarom alcohol op jonge leeftijd slecht is en dat je het ook leuk kunt hebben zonder alcohol. De gemeente Westland nodigt ouders, leraren, vrijwilligers, sporters en feestvierders van harte uit in de escape room om het zelf te beleven!

Jongeren zijn extra kwetsbaar voor alcohol. Niet alleen lopen ze sneller een alcoholvergiftiging op, ook zijn hun hersenen nog volop in ontwikkeling. Alcohol drinken kan leiden tot blijvende schade aan de hersenen, geeft meer kans op agressie en geweld en verslaving. Bovendien zijn meisjes met drank op vaker het slachtoffer van onveilige of ongewenste seks. 

Het is zeker tot 18 jaar beter om geen alcohol te drinken. De escape room rijdt tot eind 2021 door heel Westland en brengt het gesprek op gang. Maar praat er ook thuis, op school en bij de vereniging over. Wees duidelijk en geef vooral zelf het goede voorbeeld.

PARTNERS

De #FFSERIEUS?! ESCAPE ROOM is een project in opdracht van gemeente Westland en wordt uitgevoerd door Sport Heroes in samenwerking met: